Comunitate.

alt text
alt text
alt text
alt text
alt text
alt text

Pentru noi, acțiunile cu impact social sunt o activitate continuă. Credem că suntem datori să avem grijă de comunitatea din care facem parte și care, la rândul ei, face parte din povestea noastră de succes. Credem că putem crește doar alături de comunitate și ne alegem parteneri de încredere pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de noi.

O stradă pentru viață: Ecolor și Acasă
Produsele pe care le fabricăm sunt perfecte pentru o casă confortabilă, dar ce se întâmplă cu familiile care nu au o casă decentă în care să locuiască? Ecolor în parteneriat cu asociația Acasă, pentru a ridica 14 locuințe pentru familii cu venituri mici, care aveau urgent nevoie de o casă în care să își crească copiii.
• Ecolor a oferit finanțare pentru construcția integrală a 9 locuințe și fonduri suplimentare pentru a contribui la ridicarea altor 5;
• Angajații Ecolor au lucrat ca voluntari pe șantier timp de câteva zile, alături de beneficiari, având prilejul să cunoască familiile și poveștile lor;
• Ca o surpriză de casă nouă, Ecolor le-a oferit familiilor mobila de care aveau nevoie pentru noile lor locuințe.

Citește mai multe pe site-ul Acasă

Viitor pentru copii
Copiii nevoiți să crească fără părinți au nevoie nu doar de un loc în care să stea, dar mai ales un loc în care să fie iubiți. La Căminul Felix Oradea, 160 de copii trăiesc alături de părinți adoptivi iubitori, în case de tip familial. Ecolor a parteneriat cu organizația și a finanțat ferma de animale a centrului, care oferă alimente sănătoase și contribuie la sustenabilitatea pe termen lung a organizației.
• Sponsorizarea Ecolor a fost folosită pentru a cumpăra un tractor și echipamente de muls.
• Am oferit electrocasnice pentru bucătăriile locuințelor de tip familial din cadrul complexului.

Ajutându-i pe cei care ajută
Fundația Blythswood din Cluj este printre cei mai vechi parteneri ai Ecolor. Organizația oferă servicii educative și sociale copiilor din medii defavorizate, precum și o gamă largă de alte servicii celor în nevoie.
• Ecolor a donat mașina folosită pentru a livra mâncare acasă pentru oameni săraci, bolnavi, bătrâni și singuri din Cluj.
• Am contribuit la dotarea centrului rezidențial de îngrijire din Florești, oferind atât produse proprii Ecolor, cât și materiale de finisaj.

Buni vecini pentru comunitatea din Jucu
Credem că locul nașterii nu ar trebui să determine șansele de succes în viață. Copiii din Jucu au același drept la educație de calitate precum tinerii din marile orașe; de aceea, Ecolor este un susținător al școlilor locale, oferind lucrări de renovare, materiale, calculatoare și imprimante, dar și acoperind costurile unor excursii educaționale ale școlii. Oferim, de asemenea, sprijin constant pentru bisericile și centrele de bătrâni din localitate.

Organizațiile non-profit din Cluj care lucrează cu copii primesc sprijin în diverse forme, de la echipamente de bucătărie și mobilă la cadouri de Crăciun. Ecolor a oferit și sprijin logistic pentru livrarea diverselor donații din Suedia în România: de la paturi de spital la haine, în funcție de nevoile fiecărei organizații partenere.

Viitori profesioniști
Tinerii care investesc timp și eforturi pentru propria educație sunt cei cu potențialul de a deveni liderii de mâine și de a contribui la dezvoltarea întregii comunități. Pentru a-i sprijini, avem parteneriate de lungă durată cu instituții educaționale.
• Pentru a-i ajuta pe studenți să învețe pe echipament industrial de ultimă generație, am donat Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) un braț robotic produs în Japonia, identic cu cele existente în fabrică.
• Ecolor are o politică a porților deschise pentru studenții care vor să acumuleze experiență profesională prin internship și oferă suport studenților din an terminal, care vor să aibă un proiect industrial real ca lucrare de licență.
• În anumite cazuri, am sponsorizat studenți talentați care doreau să studieze în străinătate pentru a-și atinge adevăratul potențial.

Mobilier și cadouri
• Ecolor a oferit mobilierul necesar unei noi case de tratament pentru copii cu dizabilități, aflată în București și administrată de New Odyssey.
• În Cluj, 23 de familii au primit mobilier nou prin intermediul fundației Herald.
• Susținem campania anuală ShoeBox, oferind cadouri utile celor în nevoie.